Rokfortos szűzérme

Rokfortos szűzérme

A szűzérmét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, azután egy kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát elősütjük. Kivesszük a serpenyőből, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük a visszamaradt olajon. (Ha szükséges, teszünk hozzá még egy keveset.)
Visszatesszük a húst, ráreszeljük a márványsajtot, beleöntjük a bort meg a leszűrt olajbogyót, és az egészet jól összekeverjük. Gyenge tűzön hagyjuk rotyogni 10-15 percig. A végén a tejfölt vagy a tejszínt belekeverjük (ez nem feltétlenül szükséges). Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

kaloria 650 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink