Rokokó narancstorta

  1. A nyolc tojássárgáját és a porcukrot habosra keverem. Hozzáadom a réteslisztet, a megreszelt citromhéjat és a fél citrom levét, valamint a 2 teáskanál sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verek, és óvatosan, hogy ne törjön, hozzákeverem a tojássárgájához. Ha a tészta összeállt, margarinnal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítom. Előmelegített sütőben, 180 fokon (gázsütő 5-ös fokozat) kb. 50 percig sütöm. Ha elkészült, rácsra téve a formától körben óvatosan elválasztom a tésztát, majd kihűtöm. Két részre vágom, hogy majd megkenhessem a krémmel.
    Az első lapra kenem a krém első negyedét, rászórom egyenletesen a narancsdarabok harmadát. Újra tészta, krém, narancs. A tortalapot 1-2 narancs kicsavart levével külön locsolgatom. A torta tetejére helyezett krém egy részét tompa hegyű késsel lesimogatom az oldalára. Ezután még egy kis krém, rá a maradék narancsdarabok, majd evőkanálba téve a krémet, a késsel kis habgaluskákat szaggatok a tetejére, hogy szép rokokó küllemű legyen. Végül megszórom hosszúkásra reszelt narancshéjjal, és az oldalára narancskarikákat helyezek.

Krém

  1. Miközben sül a piskóta, elkészítem a krémet. Egy kis tálban elkeverem a tejfölt (ne legyen vizes, a híg részét óvatosan öntsük le) a porcukorral, majd apró darabkákban beleszelem a megmosott, megszárított 3-4 narancs héját. Összekeverem 2 narancs kifacsart levével. Négy narancsot falatnyi darabra vágva egy másik tálkába teszek, és megszórom a vaníliás cukorral. Felverem kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan, kanállal összekeverem a tejfölös masszával. A teljes adagot gondolatban négyfelé osztom.

Tejszínes narancstorta

Címlap

 

kaloria 400 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.