Forrás: Pásztor Tünde

Római tálban fészkelő jérce

Római tálban fészkelő jérce

A jércét a sütést megelőző napon bedörzsöljük sóval, majoránnával, friss kakukkfűvel és durvára őrölt zöld borssal, azután letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A cserépedényt sütés előtt egy órára beáztatjuk. A
zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát karikákra, a répát
meg a zellert hasábokra, a vöröshagymát cikkekre vágjuk.
A római tál aljára lerakjuk a burgonyát, megsózzuk,
és betakarjuk egy sor hagymával. Erre jöhet a többi zöldség: az összevágott paradicsom és paprika, a sárgarépa meg a zeller.
A zöldségek tetejére ültetjük a jércét, mellé tesszük a
félbevágott fokhagymafejet, majd még egyszer sózzuk,
és frissen őrölt zöld borssal meghintjük az egészet. A tálra
rátesszük a tetejét, betesszük a sütőbe, és a jércét lassú
tűzön, körülbelül 1,5 óra alatt megpároljuk. Amikor kész,
levesszük a fedőt, és ropogósra pirítjuk.

kaloria 620 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink