Román kifli
A langyos tejben elkevert élesztőt a cukorral meg a liszttel felfuttatjuk, azután elfelezzük. A kétféle tészta hozzávalóit egy-egy adag kovásszal két külön tálban összegyúrjuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
Mindkét tésztát 6-6 részre osztjuk, kör alakúra kinyújtjuk. A barna meg a fehér tésztát egymásra helyezzük, és így, együtt cikkekre felvágjuk. A háromszögek közepébe lekvárt teszünk, és kifli alakúra formázzuk. Forró sütőben,
közepes hőfokon megsütjük. Ha elkészült a sütemény, szirupba forgatjuk, amelyhez a cukrot és a vizet összeforraljuk, hogy a cukor elolvadjon.
Kovász
Fehér tészta
Hasonlóképpen készítjük el a fehér csokis masszát is. A felfújtformákat vajjal kikenjük, majd kilisztezzük. A kétféle krémet egyik és másik oldalról a formákba
öntjük úgy, hogy háromnegyed részig töltsék meg a formát. A sütőben 190 Celsius-fokon 18-20 percig sütjük, akkor jó, ha belül lágy, kívül pedig megsült. Tálaláskor az egyszerű és laktató felfújtakhoz juharszirupot, illetve
csokoládé- és vaníliafagylaltot adunk, tejszínhabbal díszítjük.