Ropogós rétestölcsérek újhagymás túróval és camembertszósszal

Összekeverjük a túrót a tejföllel és a felaprított újhagymával, pici sóval ízesítjük. A réteslapokból hármat-hármat egymásra rakunk, a rétegeket olajjal megkenjük. Mindkét hármas lapot négy-négy négyzetre vágjuk (tehát összesen nyolc négyzetünk lesz). Rákanalazzuk a tölteléket, és tölcsér alakban összehajtjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. Olajjal megkenjük. 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

A megolvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet. Ráreszeljük a fokhagymát, majd lassan felengedjük a tejszínnel. Sűrűre főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a felkockázott sajtot, és kevergetve beleolvasztjuk a mártásba. A szezámmagot egy száraz serpenyőben világosra pirítjuk, és szintén a mártásba keverjük.

Lassan sült tarja cukkinis-lecsós rétessel

 

kaloria 250 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink