Ropogósra sütött bőrös malackaraj

Összekeverjük a pácot, és nagyon alaposan bedörzsöljük vele az egészben hagyott húst. Becsomagoljuk, és legalább egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.

Másnap éles késsel bekockázzuk a bőrét. Egy megfelelő méretű tepsibe tesszük sütés előtt. Sózzuk, borsozzuk. 200 fokra felmelegítjük a sütőt, és negyedórára betoljuk a húst.

Kivesszük, mellétesszük a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, a fél paprikát és a fél paradicsomot. Öntünk alá egy-két deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben sütjük egy órán át.

Utána levesszük róla a takarást. Felemeljük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és szép pirosra sütjük.

Részeges pecsenye és hurka-kolbász tepsiben

kaloria 380 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink