Rozéban párolt oldalas nyári zöldségekkel

Az oldalast sózzuk, borsozzuk. Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk az izsópot (vagy a majoránnát). Ráfektetjük az egy-két csontos darabokra vágott, sózott-borsozott oldalast, közé dugdossuk a negyedbe vágott vöröshagymát meg a két fej keresztben elvágott fokhagymát. Aláöntjük a bort és a vizet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben másfél órán át pároljuk.

Közben a krumplit meghámozzuk, mérettől függően felezzük vagy feldaraboljuk. Hideg, sós vízben felrakjuk főni, ha felforrt, akkor már le is szűrjük, és áttesszük hideg vízbe, hogy leállítsuk a fövését.

A tököt meghámozzuk, felaprítjuk, majd száraz serpenyőben rázogatva megpirítjuk. Ekkor adunk hozzá két evőkanál zsírt, rádobjuk a felkockázott piros paprikát, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és addig pároljuk, míg a paprika roppanósra nem puhul.

Az előfőzött krumplit egy kizsírozott tepsibe öntjük, és betesszük a forró sütőbe (az a legszerencsésebb, ha befér az oldalas mellé, vagy légkeveréses sütőnél alá vagy fölé).

Ha kész az oldalas, levesszük róla a fóliát. Közérakjuk a paprikás tökragut meg a sült krumplit, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk.

Paprikamártásos oldalas tepsis tócsnival

kaloria 580 CAL
ido 230 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink