Forrás: Pásztor Tünde

Rozmaringos ültetett csirke

  1. Először a pácot keverjük össze. Ha zsírt használunk, megolvasztjuk. Öszszekeverjük a zsiradékot a tört borssal, az elmorzsolt vagy felaprított rozmaringgal, az őrölt korianderrel, és körülbelül egy teáskanál sóval. Ezzel az eleggyel jól bedörzsöljük a csirkét kívülről. Ha marad belőle, akkor a hasüregét is átkenjük, ha nem, akkor belülről csak sózzuk. A csirkesütő kerámiát nagyon alaposan lezsírozzuk. Ráültetjük a befűszerezett szárnyast. Alufóliával körbecsomagoljuk. 180 fokos sütőben másfél órát sütjük. Kivesszük, leszedjük róla a takarást. A felesleges zsiradékot kikanalazzuk az alsó részből, erre nem lesz szükség. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, beleszórjuk a kerámiasütő aljába. A megpárolódott csirkét megkenjük a baracklekvárral, megszórjuk a szezámmaggal. Viszszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a lekvár rá nem pirul, közben alul a hagyma is roppanósra sül.

Grillezett csirkecomb paradicsomos birssel

10 töltött csirkecomb, amit mindenki imádni fog

kaloria 260 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

1 kb. 1,2 kg-os csirke

1 teáskanál narancsbors

1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított rozmaring

1 kávéskanál őrölt koriander

5 dkg baracklekvár

1 evőkanál szezámmag

3-4 vöröshagyma

zsiradék

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink