- Először a pácot keverjük össze. Ha zsírt használunk, megolvasztjuk. Öszszekeverjük a zsiradékot a tört borssal, az elmorzsolt vagy felaprított rozmaringgal, az őrölt korianderrel, és körülbelül egy teáskanál sóval. Ezzel az eleggyel jól bedörzsöljük a csirkét kívülről. Ha marad belőle, akkor a hasüregét is átkenjük, ha nem, akkor belülről csak sózzuk. A csirkesütő kerámiát nagyon alaposan lezsírozzuk. Ráültetjük a befűszerezett szárnyast. Alufóliával körbecsomagoljuk. 180 fokos sütőben másfél órát sütjük. Kivesszük, leszedjük róla a takarást. A felesleges zsiradékot kikanalazzuk az alsó részből, erre nem lesz szükség. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, beleszórjuk a kerámiasütő aljába. A megpárolódott csirkét megkenjük a baracklekvárral, megszórjuk a szezámmaggal. Viszszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a lekvár rá nem pirul, közben alul a hagyma is roppanósra sül.
Hozzávalók
személyre
1 kb. 1,2 kg-os csirke
1 teáskanál narancsbors
1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított rozmaring
1 kávéskanál őrölt koriander
só
5 dkg baracklekvár
1 evőkanál szezámmag
3-4 vöröshagyma
zsiradék