Rozmaringos-zsályás tépett sertés sajtos polentakrémmel

Bedörzsöljük a sertéstarját a fűszerkeverékkel, valamint sóval és borssal. Egy kis tepsit kikenünk a zsírral, belefektetjük a befűszerezett húst. Mellé tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és a zsályát. Öntünk alá egy kevés vizet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük.

Kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük róla a takarást, és visszatoljuk a sütőbe még 20-25 percre. Ismét kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd kézzel szálakra tépkedjük a tarját. Összekeverjük a sült hagymákkal, ismét visszarakjuk a sütőbe, és addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje.

A körethez egy fazékba öntjük a zöldségalaplevet, a tejet és a tejszínt, és összeforraljuk. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a kukoricadarát, és továbbra is keverve addig főzzük, míg krémes, lágy pürét nem kapunk. Hozzáforgatjuk a lereszelt, illetve elmorzsolt sajtokat és a vajat. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk.

Úgy tálaljuk, hogy minden tányérra teszünk a sajtos polentából egy szép adagot, a közepébe kis mélyedést vájunk, és ide teszünk egy-egy kupacnyi tépett húst.

Rozmaringos csirke vele sült répás burgonyával

kaloria - CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink