Forrás: Pásztor Tünde

Rozmaringos báránysült színes babraguval

Rozmaringos báránysült

A báránycombot a hártyáitól alaposan megtisztítjuk, besózzuk, és durvára őrölt színes borssal megszórjuk.
A húst egy hegyes, éles késsel ügyesen megszúrjuk, majd a nyílásba beledugunk egy rozmaringszálat. A
báránycombot kizsírozott tepsibe tesszük, mellédobjuk a megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát, a félbevágott fokhagymafejeket meg a maradék rozmaringot. Egy pohárnyi vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk, és 160 fokos sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Amikor a hús már puha, levesszük a fóliát, és a tetejét ropogós- rózsaszínűre pirítjuk.
A báránypecsenyét felszeleteljük, és a babraguval adjuk az asztalra.

Babragu

A babraguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. A zöld- és a sárga babot sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk. A konzerv babokat
leszűrjük, lecsepegtetjük. A négyféle babot a hagymás alapra tesszük, és hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát. Megsózzuk, és az egészet összeforrósítjuk. Csak a végén tesszük bele a kockákra vágott paprikákat.

kaloria 630 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink