Rozmaringos csülök cipóban
A csülköt a megtisztított hagymafélékkel, kevés sóval és őrölt rozmaringgal ízesítve, kuktában másfél-két óra alatt vajpuhára pároljuk. Közben elkészítjük a kenyértésztát: az élesztőt 1 dl langyos vízben egy leheletnyi cukorral meg
egy kevés liszttel felfuttatjuk, majd a kovászt a maradék liszthez adjuk. Szükség szerint kevés vizet adunk még hozzá, közepes keménységű kelt tésztát készítünk, jól kidolgozzuk. Letakarjuk, langyos helyen egy órát kelesztjük.
Amíg a tészta kel, a csülök is puhára fő. Kivesszük a vízből, langyosra hűtjük és kicsontozzuk. A tésztát kinyújtjuk, a közepére helyezzük a csülköt, a tésztaszéleket ráhajtogatjuk. A cipó tetejét bevagdossuk, majd tepsire tesszük, és előmelegített, forró sütőben, 190-200 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.