Tészta
A piskótához kemény habot verünk a tojásfehérjékből. Egy másik tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a vízzel és a cukorral, majd beleforgatjuk a felvert habot.
Összekeverjük a lisztet a mandulával, a sütőporral, a sóval és a citromhéjjal, azután ezt az elegyet összedolgozzuk a habos tojással. Zsírozott-lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, keresztben kettévágjuk.
Töltelék
Megfőzzük a pudingot a tejből, cukorból, porból. A tojássárgáját jól belekavarjuk a forró pudingba, aztán kihűtjük. Közben a puha vajat habosra keverjük, majd
beledolgozzuk a porcukrot is. Belekeverjük a kihűlt pudingot és a gránátalmaszirupot is. Visszatesszük a tortaformába az egyik tésztalapot, rákenjük a krém
kétharmadát, majd egy órát hideg helyen pihentetjük. A másik lapot megkenjük a málnazselével, és a lekváros résszel lefelé ráhelyezzük a torta tetejére. Levesszük a karimát, és a maradék krémmel kívülről is bevonjuk a tortát. Újra egy órára betesszük a hűtőbe.
Díszítés
A díszítéshez összegyúrjuk a marcipánt a porcukorral és az
ételfestékkel. Vékonyra kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, kis fészkeket alakítunk ki belőle. Rátesszük a torta tetejére, megtöltjük színes cukortojásokkal.