Forrás: Receptposta

Rumos diós

A TÉSZTA

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 8-10 perc/lap – PIHENTETÉS: 12 óra – Elmorzsoljuk a tésztához a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Szépen kidolgozzuk, aztán három cipóra osztjuk, és tepsi hátán, forró sütőben három lapot sütünk belőle.

A TÖLTELÉK

Beáztatjuk a rumba a mazsolát. A töltelékhez a cukorból, a kakaóból és a vízből szirupot főzünk. Belerakjuk a vajat, és hozzáadjuk az egyik összetört tésztalapot. Utána belekeverjük a diót, a meggyet, és a mazsola áztatása után visszamaradt rumból annyit adagolunk hozzá, hogy megfelelő legyen az állaga.

AZ ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az egyik egyben maradt tésztalapot megkenjük vékonyan lekvárral. Rásimítjuk a tölteléket. A másik lap egyik oldalát szintén megkenjük lekvárral, majd ráborítjuk a töltelékre úgy, hogy a lekváros fele nézzen lefelé. Nehezéket teszünk rá, és egy napig, de legalább 12 óráig állni hagyjuk.

A CSOKIMÁZ

Másnap elkészítjük a csokimázat. Ráöntjük. Ha megszilárdult, tetszés szerinti formára vágjuk.

kaloria 300 CAL
ido 760 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink