Sacher-torta

A tésztához összetörjük az étcsokoládét, és gőz felett összeolvasztjuk a vajjal. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a kristálycukorral tejfölsűrűségű habbá verjük. A sárgájákat a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Folyamatos keverés közben hozzávegyítjük a langyosra hűlt vajas csokoládét. Egy kis tálban összekeverjük a száraz anyagokat (darált mandula, liszt, keményítő, sütőpor, só), majd több részletben, a tojáshabbal váltakozva beledolgozzuk a csokoládés alapba.

Egy 18 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, beleöntjük a masszát, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül 50 perc alatt megsütjük. Ha letelt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, az ajtót résnyire kinyitjuk, és pár percig még bent hagyjuk a tortát. Utána kivesszük, kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen hidegre hűlni.

Amíg hűl, a baracklekvárt botmixerrel simára turmixoljuk, hozzákeverjük a rumot, és felforrósítjuk.

A kihűlt csokoládés piskótát két lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a meleg rumos baracklekvár kétharmadával. A felső lap tetejére kenjük a maradék lekvárt, majd így hagyjuk állni a megkent lapokat, hogy a tészta magába szívhassa a forró lekvárt.

Végül ráhelyezzük a felső lapot az alsóra úgy, hogy a lekváros fele nézzen felfelé. A bevonáshoz gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét a vajjal, és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Egy keveset kis habzsákba teszünk, és ráírjuk vele a torta tetejére a Sacher feliratot.

Sacher kocka

kaloria - CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.