A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral, utána egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, s azokkal is habosra verjük.
A fehérjékből habot verünk, kanalanként adagolva hozzá a kristálycukrot.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Az olvasztott csokit apránként hozzákeverjük a vajas keverékhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és a lisztet.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe (kb. 24 × 34 cm) öntjük a tésztát, azután a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Beleszúrt hurkapálcával ellenőrizzük, átsült -e. Ne legyen folyós a belseje, mert nem fogjuk tudni elvágni. Rácson teljesen kihűtjük (a sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla).
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük baracklekvárral, és kockákra vágjuk. A maradék lekvárt kis vízzel hígítjuk, kívülről is bekenjük a kockákat, majd rövid ideig hagyjuk száradni.
Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az olajat, és egy villa segítségével egyesével bevonjuk a süteményeket.