Forrás: Pásztor Tünde

Sajtban gőzölt diós-újhagymás pulykarolád

Sajtban gőzölt diós-újhagymás pulykarolád

A sajtot jó alaposan begöngyöljük folpackba, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Addig főzzük – úgy 25-30 percig –, amíg olyan puha nem lesz az állaga, mint egy lágy tésztáé. Kiemeljük a vízből, kicsomagoljuk, és még melegen kinyújtjuk. Meghintjük durvára vágott dióval. Az újhagymát felkarikázzuk, és rászórjuk a dióra. A pulykamellből akkora nyitott szeletet vágunk, hogy befedje a kinyújtott sajtot. Megsózzuk, azután ráterítjük a hagymás dióra. Az egészet óvatosan felcsavarjuk, mint a bejglit, és becsomagoljuk folpackba. Visszatesszük a forrásban lévő vízbe, és lassú tűzön körülbelül 50 percig pároljuk, attól függően, hogy milyen vaskos a tekercsünk.
Fogyaszthatjuk melegen krumplipüré körettel, de
hidegen, tavaszi saláta kíséretével is nagyon finom.

kaloria 510 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink