Sajtkrémes kalapos sütemény
A megsózott margarint egy liter vízzel felfőzöm. A lisztet
és a keményítőt a tűzről levett edénybe szitálom, majd
visszateszem a tűzre, és addig rotyogtatom-kevergetem,
amíg sima masszát kapok. Ismét leveszem a tűzről, állandó
keverés mellett, egyenként hozzáadom a tojásokat,
majd tovább kevergetem, amíg a tészta fényessé válik.
A végén hozzáadom a sütőport is, majd hagyom a tésztát
kihűlni. Kizsírozott sütőlemezre nyomózsák segítségével
8 halmot púpozok, és előmelegített sütőben, 180 fokon,
körülbelül 25 perc alatt megsütöm. Amikor elkészült, kiveszem, és a tetejüket azonnal levágom.
Tálalás előtt a pogácsákat megtöltöm, és a kalapokat a tetejükre helyezem.
Sajtkrém
Amíg a tészta sül, a juhsajtot a tejföllel és a margarinnal
simára keverem, hozzáadom a finomra vágott petrezselyem zöldjét és a pirospaprikát.