ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 1 óra – Vékonyan felszeleteljük a csirkemellet, kiklopfolni nem kell. Besózzuk. Vajjal kikenünk egy kerek piteformát. A húst a hagyományos módon kezdjük panírozni: a szeleteket lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a felvert tojásban. Morzsa helyett a magkeverékben forgatjuk meg. Lerakunk egy réteget a kivajazott formába. Megszórjuk némi reszelt sajttal, pötyögtetünk rá egy kis tejfölt, és folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. Felülre tejföl és reszelt sajt kerül. Rámorzsoljuk a vajat. Alufóliával lezárjuk, 180 fokos sütőbe toljuk, és 40-45 percig sütjük. Levesszük róla a takarást, és még körülbelül negyedóráig pirítjuk. Hidegen is, melegen is nagyon finom. Ha kényeztetni akarjuk a csemetéket, süssünk mellé sült krumplit is. – A hozzávalók ára 2017. szeptemberi árakon négy személyre: 2500 Ft
Hozzávalók
4 személyre