Forrás: Pásztor Tünde

Sajtos nudlilepény körtés csirkével

Sajtos nudlilepény körtés csirkével

Héjában megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, burgonyanyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Megsózzuk, összedolgozzuk annyi liszttel, amennyit felvesz, 1 tojással, az olajjal vagy olvasztott zsírral, a búzadarával. A tésztát egyneművé gyúrjuk, utána lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Derelyevágóval hosszú csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokat a kezünkkel megsodorjuk, és 3 centis nudlikra vagdossuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
A maradék 3 tojást elkeverjük a tejszínnel. Sóval, reszelt szerecsendióval és fehér borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a sajt kétharmadát, és beletesszük a kihűlt
nudlit. Az egészet jól összeforgatjuk, és kivajazott tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és rátesszük a darabolt vajat. 140-150 fokos
sütőben addig sütjük, amíg összeáll és a teteje rózsaszínűre pirul.
Amíg a nudlilepény sül, kevés forró olajon megsütjük a szeletekre vágott csirkemellet, amit előzőleg sóval, fehér borssal és szerecsendióval fűszereztünk. A húst kiszedjük a serpenyőből, végül ugyanazon az olajon megpirítjuk a félbevágott, kimagozott körtéket.

kaloria 910 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink