Sajtos pálmalevél

Sajtos pálmalevél

A tésztához a margarint kettévágjuk, és az egyik felét a liszttel, a tojással, a tejjel, 1 mokkáskanál sóval meg a sütőporral összegyúrjuk. A reszelt sajtot a margarin másik felével, 1 mokkáskanál sóval, 1 mokkáskanál pirospaprikával dolgozzuk össze.
A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét körülbelül 10 cm széles és ugyanolyan hosszú, 2 mm vastag téglalappá
nyújtjuk, majd megkenjük a sajtkeverék felével. A két hosszanti oldaláról kiindulva a közepe felé összegöngyöljük, és az így kapott rudat alufóliába
csomagoljuk. A tészta másik felével és a sajtkrém maradékával ezt megismételjük. A két becsomagolt tésztarudat egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát a fóliából kibontva deszkára tesszük, éles késsel 2 mm
vastag szeletekre vágjuk. Az így kapott „pálmaleveleket” egymás mellé tepsire rakjuk, és körülbelül 15 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményt – még langyosan – széles pengéjű késsel óvatosan kiszedjük a tepsiből, mert
ha kihűl, törik.

kaloria 240 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink