Tészta
Az élesztőt folyós állagúra keverjük a cukorral. Beleöntjük a langyos tejet, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk – ez a kovász. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel, és megkelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a sót, az egész tojásokat, valamint a megkelt kovászt. Összedolgozzuk, lágy tésztát készítünk belőle. Amikor összeállt, hozzáöntjük az olajat, és hólyagosra dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, elnyújtjuk, és egy kis pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Ezeket egy kiolajozott tepsibe egymás mellé rakjuk, nem túl szorosan. A tetejüket megkenjük
olajjal, és megszórjuk a pirított gomba felével. Újabb adag galuska következik, amit megolajozunk, és rátesszük a
maradék gombát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Töltelék
Elkészítjük a tölteléket: a hagymát kockákra vágjuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sóval és borssal ízesítve megpároljuk.
Mártás
A mártáshoz a vajon egy kicsit megpirítjuk a lisztet, megfuttatjuk rajta az apróra vágott snidlinget. Felöntjük a meleg tejjel, megsózzuk és összeforraljuk. Tálaláskor ezt kínáljuk az aranygaluskához.