Sajtpuding

Sajtpuding

A krumplit sós vízben megfőzzük, áttörjük és lehűtjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejfölt, a lisztet, 20 dkg reszelt sajtot meg a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,
apránként a masszához adjuk, és óvatosan az egészet összekeverjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, majd beleöntjük a masszát, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Amikor kész, kivesszük a sütőből, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Melegen, hidegen egyaránt finom.

kaloria 300 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Sajtpuding

1 maréknyi zsemlemorzsa

vaj a sütéshez

őrölt bors

4 tojás

1 evőkanál vaj

25 dkg reszelt sajt

4 evőkanál liszt

4 evőkanál tejföl

30 dkg burgonya

Ajánlataink