Forrás: Ványi László

Sajttal sült sonkás metélt

Sajttal sült sonkás metélt

A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Amikor langyosra hűlt, összekeverjük a tejföllel, a tojással, a finomra vágott kaporral meg a kis kockákra vágott sonkával. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
A tésztát kiolajozott tűzálló tálba öntjük, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Lefedjük, és 160 fokos
sütőben kb. 20 percig sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, s most már magasabb hőfokon a tetejét rózsaszínűre
pirítjuk. Szeletekre vágva, forrón, friss salátával tálaljuk, de másnap, hidegen is kitűnő.

kaloria 590 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.