Képviselőfánk
Egy kisebb lábasban felteszünk forrni 2 dl vizet a vajjal
és egy csipet sóval. Amikor felforrt, beleszórjuk a lisztet,
és fakanállal kevergetve, lassú tűzön addig főzzük, amíg
a tészta összeáll. A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk
az egész tojásokat, habverővel simára keverve a tésztát.
A masszából sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal halmokat rakunk, egymástól jókora távolságra, mert sütés
közben megnőnek. A fánkokat betesszük a 180 fokra
előmelegített sütőbe. 10 perc után mérsékeljük a tüzet,
és addig sütjük – körülbelül 20 percig –, amíg a belsejük
is átsül. Kivesszük a sütőből, és félretesszük hűlni.
A kihűlt fánkokat kettévágjuk, az üreges belsejüket pedig megtöltjük a sajtkrémmel. A tetejüket megszórjuk csírával, és mindegyikre visszahelyezzük a kalapját.
Sajtkrém
A krémsajtot kikeverjük az összezúzott fokhagymával
meg a finomra aprított petrezselyem zöldjével, ízlés
szerint sózzuk.