Elkészítjük a kétféle krémet. A puha vajat kikeverjük a reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, borssal. A mascarponét pedig az apróra vágott petrezselyem zöldjével forgatjuk össze, szintén sóval és borssal fűszerezzük. A főtt tojást felkarikázzuk.
Levelekre bontjuk a salátát. Egy 22 cm átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk több levéllel (legalább két réteg legyen), úgy, hogy az oldalára is jusson. Egy réteg reszelt sajtos krémet kanalazunk rá, erre jön pár szelet sonka, sajt, szalámi, tojás. A tetejére a mascarponés rétegből kenünk egy réteget. Most következhet egy réteg salátalevél, majd ezt még egyszer megismételjük (a tetejére már nem kell saláta). Hideg helyen dermesztjük pár órát. Tálalás előtt feldíszítjük a tetejét, vékony uborkacsíkokkal, paradicsomkarikákkal, főtt tojással, csírákkal. Remekül illik mellé egy nagy szelet húsvéti kalács.