A tésztához habbá verjük a fehérjéket. Közben lassan adagoljuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot. Hozzáforgatjuk a mandulát. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük (nem kerek tortaformába!), és lassú tűznél megsütjük.
A töltelékhez a sárgájákat összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kávét, és gőz felett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított vajat.
Összeállítás: a tésztát hosszában kettévágjuk, majd mindkét darabot vízszintesen is kettészeljük. A kapott négy lapot a hideg krémmel megkenjük, egymásra rakjuk. A tetejét és az oldalait is bevonjuk a krémmel. Az 5 dkg mandulát megpirítjuk, megszórjuk vele a torta tetejét és oldalát. Egy napig érdemes még hűtőben érlelni, mielőtt megvágjuk.