Sárgabarackos-levendulás pite

Egy kerek piteformát kibélelünk a kinyújtott tésztával, és 200 fokra előmelegített sütőben tíz percig sütjük vakon.

Közben a sárgabarackokat forrásban lévő vízbe mártjuk egy percre, utána könnyen lehúzhatjuk a héjukat. Éles késsel félbevágjuk, kiszedjük a magját.

Összekeverjük a töltelékhez a túrót, a tejfölt, a két tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás és a levendulás cukrot, a keményítőt. Belekanalazzuk az elősütött tésztába. Ráfektetjük a fél barackokat úgy, hogy a domború felük felfelé nézzen.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és még körülbelül 40 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, akkor tudjuk majd szépen szeletelni.

Bécsi sült barack

kaloria 210 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.