Elektromos habverővel kihabosítunk 40 g puha vajat 60 g porcukorral. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliaőrleményt, simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet.
Egy 20 × 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát. A befőttet apróra vágjuk, egyenletesen elosztjuk a nyers tészta tetején. A mogyorót apróra vágjuk, összekeverjük egy kis tálban 40 g olvasztott vajjal, egy evőkanál vízzel és 60 g porcukorral. Rákanalazzuk a barackbefőtt tetejére, elsimítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt megsütjük.
Rácson kihűtjük. Átemeljük egy deszkára, 5 × 5 centis négyzetekre vágjuk, majd a négyzeteket átlósan megfelezzük.
Feldaraboljuk az étcsokit, gőz felett megolvasztjuk, és belemártjuk a háromszögek egyik oldalát. Rácson dermesztjük.