Tészta
Összekeverjük a lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban elektromos habverővel habosra keverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást, egy kevés reszelt citrom- vagy narancshéjat, a citromlevet. Végül beleszórjuk a lisztet, összedolgozzuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük. Utána enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és 3
mm vastag korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlemezekre sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
Krém
Ha nem lenne elég sűrű a lekvárunk, akkor forralással besűrítjük. Ha kihűlt, összekeverjük a krém többi hozzávalójával. Hűtőbe tesszük. Csak közvetlenül
tálalás elott állítjuk össze a kekszeket, mert a krém nedvességétől gyorsan felpuhulnak. A barackos krémet habzsákkal vagy egy kiskanál segítségével a korongok felére kenjük, a tetejére nyomunk egy-egy másik korongot.
Tetejére
A citrommázhoz összekeverjük az átszitált porcukrot annyi frissen facsart citromlével, hogy éppen folyós legyen, és a töltött kekszek tetejére csurgatjuk. Végül apróra vágott sárgabarackkal díszítjük.