Forrás: Pásztor Tünde

Sárgabarackos töltött libamell

Sárgabarackos töltött libamell

Apró kockákra vágjuk a sárgabarackot, és konyakba áztatjuk. (Akár előző nap is megtehetjük, még ízesebb lesz a töltelék). Elfelezzük a libamellet. Mindkét felet felszúrjuk, a bőrét bevagdossuk, kívül-belül besózzuk. Éles késsel nagyon apróra felkockázzuk a csirkemellet. Összekeverjük a finomra vágott kakukkfűvel és a sárgabarackkal, csipet sóval ízesítjük. Egy kanál segítségével betöltjük a két mellet. Egyesével alufóliába
tekerjük. Kis sütőedénybe tesszük, öntünk alá 2-3 deci vizet, majd 140 fokos sütőben jó másfél órán át sütjük. Ekkor levesszük róluk az alufóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és megpirítjuk a húst. Hagyjuk egy kicsit állni, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk,
salátával vagy valamilyen sült burgonyával. Nemcsak melegen finom, hanem hidegen is nagyon ízletes. Mivel nagyon mutatós, büféasztalra is nyugodtan kitehetjük.

kaloria 420 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.