Sárgadinnye fehér csokis sajtkrémmel

Kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat.

Habosra keverjük a krémsajtot a cukorral, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.

A zselatint kicsavarjuk, majd friss, hideg vízben felmelegítjük.

Gőz felett megolvasztjuk a felaprított fehér csokit, beledolgozzuk a krémsajtos habba, majd hőkiegyenlítéssel jól eloszlatjuk benne a zselatint. Hideg helyen hagyjuk egy kicsit dermedni.

Közben egy alkalmas szerszám segítségével szép gömböket vájunk a dinnye húsából. Széles üvegpoharak aljába rakunk pár dinnyegömböt, arra kanalazunk a fehér csokis krémből. A tetejére ismét dinnye kerül. Összevágjuk a citromfüvet, és pár csipetnyivel megszórjuk a desszertek tetejét. Jégbe hűtve tálaljuk, ostyarudat adunk mellé.

Dinnyés pohárkrém

kaloria 340 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink