Kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat.
Habosra keverjük a krémsajtot a cukorral, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A zselatint kicsavarjuk, majd friss, hideg vízben felmelegítjük.
Gőz felett megolvasztjuk a felaprított fehér csokit, beledolgozzuk a krémsajtos habba, majd hőkiegyenlítéssel jól eloszlatjuk benne a zselatint. Hideg helyen hagyjuk egy kicsit dermedni.
Közben egy alkalmas szerszám segítségével szép gömböket vájunk a dinnye húsából. Széles üvegpoharak aljába rakunk pár dinnyegömböt, arra kanalazunk a fehér csokis krémből. A tetejére ismét dinnye kerül. Összevágjuk a citromfüvet, és pár csipetnyivel megszórjuk a desszertek tetejét. Jégbe hűtve tálaljuk, ostyarudat adunk mellé.