Sárgadinnyés rakottas szederrel

A szedret egy-két evőkanál kristálycukorral sűrű krémmé főzzük. A sárgadinnye egy részét apróra kockázzuk, a másik részéből karalábévájóval kis gömböket vájunk ki.

Megfőzzük a pudingot 5 dl tejben, két evőkanál cukorral. Ha kihűlt, összekeverjük a mascarponével és 2-3 evőkanál porcukorral. A tejszínből egy evőkanál porcukorral habot verünk.

Egy hosszúkás formát átlátszó vagy alufóliával kibélelünk, és összeállítjuk benne az édességet.

Két deci tejet összekeverünk fél deci vodkával és két evőkanál porcukorral. Ebben mártjuk meg a babapiskótákat. Kirakjuk velük a forma alját.

Rákenünk egy réteg vaníliás krémet, egy réteg tejszínhabot, kanalazunk rá a szederszószból, megszórjuk kockákra vágott sárgadinnyével. Rakunk rá egy réteg mártott piskótát, vaníliás krémet és tejszínhabot kenünk rá, teszünk rá sárgadinnyét. Végül lefedjük mártott piskótával.

Hűtőben dermesztjük pár órát. Végül tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát. Tejszínhabbal megkenjük, majd dinnyegolyókkal, szederrel, tejszínhabrózsákkal, mentalevéllel díszítjük.

Sárgadinnyeleves gyömbéres zselével

kaloria 250 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink