Sárgarépás diótorta mascarponekrémmel

Sárgarépás diótorta mascarponekrémmel

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és az egyik vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a narancs levét és reszelt héját, valamint a fahéjat. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojáshabba először a sárga masszát keverjük bele, majd a reszelt sárgarépát és a lisztet, végül a durvára vágott diónak a felét. A masszát kivajazott-kilisztezett 24 cm-es tortaformában előbb 180 fokon 8-10 percig, majd a sütő hőmérsékletét 150 fokra csökkentve 60-70 percig, tűpróbáig sütjük.
A mascarponekrémhez a tejszínt kemény habbá verjük a másik csomag vaníliás cukorral. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral meg az aromával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. A kihűlt tortalapot három részre vágjuk. Először barackízzel kenjük meg a lapokat, majd a krém harmadrészével összeállítjuk a tortát. A tetejét
meg az oldalát is bevonjuk a krémmel, végül a maradék dióval megszórjuk az oldalát.

kaloria 400 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.