Forrás: Lapos Rebeka

Sárgarépás tortácska narancshabbal

Fakanállal összekeverjük a tészta hozzávalóit. A muffinsütő mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk, belekanalazzuk a masszát úgy, hogy a forma kétharmadáig érjen. 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

A narancshabhoz elektromos habverővel nagyon habosra keverjük a vajat a porcukorral. Beledolgozzuk a mascarponét, a narancsok reszelt héját, és 3-4 evőkanálnyi frissen facsart narancslevet. Habzsákba töltjük, és a kis sütemények tetejére nyomjuk.

kaloria 330 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

A tésztához:

fél kávéskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál őrölt fahéj

1 csésze barna rizsliszt

1 evőkanál kukoricakeményítő

1 csésze finomra reszelt sárgarépa

fél csésze barna cukor

1 nagy tojás

fél csésze tejszín

4 evőkanál kókuszzsír vagy étolaj

fél csomag sütőpor

fél kávéskanál só

A narancshabhoz:

20 dkg puha vaj

10 dkg mascarpone

2 kezeletlen narancs

12 dkg porcukor

Forrás: Lapos Rebeka

Ajánlataink