Egy fazékban a két evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát és gyökeret, valamint a felszeletelt fokhagymát, és pár percig pároljuk együtt. Ráöntjük a sonkalevet, elkezdjük főzni, közben fűszerezzük köménnyel, őrölt babérral, majoránnával, füstölt őrölt pirospaprikával, sóval és borssal.
Ha már félig puhák a zöldségek, hozzátesszük a meghámozott, felkockázott krumplit is, és együtt készre főzzük.
Lisztes vagy keményítős habarást készítünk kis hideg vízből és a tejfölből, behabarjuk vele a levest, jól kiforraljuk. Megkóstoljuk, kis ecettel bolondítjuk.
A sonkát nagyon apróra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.
A kész levest tányérokba szedjük, a tetejére kanalazunk a pirított sonkából egy-egy adagot. Külön edényben kínálunk még mellé tejfölt, aki kívánja, keverhet még az adagjához belőle.