Savanykás-füstös burgonyaleves pirított sonkával

Egy fazékban a két evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát és gyökeret, valamint a felszeletelt fokhagymát, és pár percig pároljuk együtt. Ráöntjük a sonkalevet, elkezdjük főzni, közben fűszerezzük köménnyel, őrölt babérral, majoránnával, füstölt őrölt pirospaprikával, sóval és borssal.

Ha már félig puhák a zöldségek, hozzátesszük a meghámozott, felkockázott krumplit is, és együtt készre főzzük.

Lisztes vagy keményítős habarást készítünk kis hideg vízből és a tejfölből, behabarjuk vele a levest, jól kiforraljuk. Megkóstoljuk, kis ecettel bolondítjuk.

A sonkát nagyon apróra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.

A kész levest tányérokba szedjük, a tetejére kanalazunk a pirított sonkából egy-egy adagot. Külön edényben kínálunk még mellé tejfölt, aki kívánja, keverhet még az adagjához belőle.

Ecuadori burgonyaleves

 

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink