Savanyú-édes máktorta

  1. Egyik kedvenc ünnepi tortám nemcsak finom, de szép is! A citrom és a sárgabarack ízével megbolondítva azoknak is nagy élményt jelenthet, akik esetleg nem rajonganak a mákért. Az 5 tojássárgáját egy tálban habosra keverem a cukorral, hozzáadom a mákot, a tejet és az olvasztott margarint, és belereszelem a citrom héját. Egy másik tálban habosra verem a tojásfehérjéket, majd óvatosan összekeverem a mákos masszával. Az egészet egy kivajazott tortaformába teszem, és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm. Ha kihűlt, három részre vágom.
  2. Egy réteg sárgabaracklekvár, egy réteg citromkrém, újra a tortalap, majd elölről ugyanez. Végül ráhelyezem a
    torta tetejét, és megkenem a maradék krémmel az oldalát is. Citromkarikával díszítem, és mákkal szórom. Tálalásig
    hűtőszekrénybe teszem.
  3. Amíg hűl a torta, elkészítem a citromkrémet. A tejszínt habosra verem a porcukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Ha mindez együtt jó kemény lett, a tortalapokat elkezdem kenegetni (óvatosan, finoman, ne morzsolódjon a tészta)

Citromos máktorta

Máktorta Eszterházy módra

kaloria 380 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink