Egy lábasban kevés zsiradékot forrósítunk. Beletesszük a sertéshúst, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha kész, mellédobjuk a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és öntünk rá annyi vizet vagy alaplevet, hogy éppen ellepje a húst. Csökkentjük a hőfokot a lábas alatt, és elkezdjük párolni a karajt.
Ha már puha a hús, hozzákeverjük a mustárt is, és ezzel is főzzük még pár percig. Közben időnként ránézünk, megrázzuk, öntünk alá vizet vagy alaplevet, de végig rövid leven tartjuk.
Kivesszük a húst, melegen tartjuk a tálalásig. A radicchio torzsáját kivágjuk, két-három centis kockákra felvágjuk. Beleszórjuk a mustáros szaftba, hozzáadjuk a kétféle olajbogyót, az összevágott petrezselyem zöldjét, és pár percig főzzük, de csak annyira, hogy a saláta még roppanós maradjon. Megkóstoljuk, és szükség szerint sózzuk (mivel az alap és az olajbogyó is sós, lehet, hogy nem is lesz rá szükség).