Serpenyős sertéskaraj radicchióval

Egy lábasban kevés zsiradékot forrósítunk. Beletesszük a sertéshúst, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha kész, mellédobjuk a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és öntünk rá annyi vizet vagy alaplevet, hogy éppen ellepje a húst. Csökkentjük a hőfokot a lábas alatt, és elkezdjük párolni a karajt.

Ha már puha a hús, hozzákeverjük a mustárt is, és ezzel is főzzük még pár percig. Közben időnként ránézünk, megrázzuk, öntünk alá vizet vagy alaplevet, de végig rövid leven tartjuk.

Kivesszük a húst, melegen tartjuk a tálalásig. A radicchio torzsáját kivágjuk, két-három centis kockákra felvágjuk. Beleszórjuk a mustáros szaftba, hozzáadjuk a kétféle olajbogyót, az összevágott petrezselyem zöldjét, és pár percig főzzük, de csak annyira, hogy a saláta még roppanós maradjon. Megkóstoljuk, és szükség szerint sózzuk (mivel az alap és az olajbogyó is sós, lehet, hogy nem is lesz rá szükség).

 

Tejfeles karaj burgonyagombóccal

kaloria 490 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink