ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – FŐZÉS: 20 perc – ÁZTATÁS: 1 óra – olaj
? 1 cső friss kukorica ? 4-5 levél laboda ? só ? bors
Egy órára hideg vízbe áztatjuk a sárgaborsót. Közben finomra vágjuk a hagymákat, olajon megfuttatjuk a babérlevéllel és kakukkfűvel. Felöntjük a fehérborral, hagyjuk, hogy elpárologjon, és hozzáadjuk a beáztatott borsót. Zöldségalaplével felhígítjuk, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, pürésítjük. A vajban a kukoricát kicsit megpirítjuk, majd füstölt paprikával megszórjuk, ízlés szerint sózzuk. A labodát megpucoljuk, a nagyobb erezetét kiszedjük. Megmossuk, leszárítjuk, durvára tépjük, forró serpenyőben egy pillanat alatt lepirítjuk. A kacsamájat közben felszeleteljük, és zsiradék nélkül mindkét oldalát ropogósra sütjük. Előételnek és nagyobb adagban főételnek is adhatjuk.
Hozzávalók
4 személyre