Forrás: Pásztor Tünde

Sertésdagadó zöldfűszerekkel göngyölve

  1. Felaprítjuk a zöldfűszereket. A dagadót nagyon óvatosan felvágjuk az egyik oldalán, a szétnyitott húst megsózzuk, a durvára tört borssal bedörzsöljük, majd vastagon megszórjuk a felaprított friss fűszerekkel. Hosszában szorosan feltekerjük. Egy kenderspárgával megkötözzük. Kívülről is sózzuk-borsozzuk, majd egy nagy tepsibe tesszük. Öntünk alá 1 dl olajat, 3-4 dl vizet, és 150 fokos sütőben, körülbelül másfél óra alatt megsütjük. Közben többször is meglocsoljuk a saját levével.
  2. A sütőből kivéve deszkán pihentetjük legalább 10 percig, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk. Bármilyen köret vagy saláta jól illik mellé.

Karfiolos töltött dagadó

Zöldbabbal töltött fokhagymás dagadó

 

kaloria 580 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink