Sertéskoronában sült zsályás rakott burgonya
Az oldalas csontjairól félig lefejtjük a húst, hogy sütés közben majd szép koronaformát kapjunk. A leeső húsdarabokat félretesszük, vagdalt húshoz vagy aprópecsenyéhez máskor remekül felhasználhatjuk. Az oldalast ezután besózzuk, egész köménnyel megszórjuk, majd karikára hajtogatjuk, és hústűvel megtűzzük. Egy mélyebb tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, öntünk alá egy kevés vizet.
A meghámozott, karikákra vágott krumplit, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát egy edényben összekeverjük,
sóval, őrölt borssal, finomra vágott zsályával ízesítjük, majd az egészet az oldalaskoszorúba töltjük.
Fóliával betakarjuk, és közepes tűzön kb. 90 perc alatt puhára sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, és most már
nagyobb lángon a tetejét ropogósra pirítjuk.