Forrás: Petrovics György

Sertésmáj reggelire, ahogy a nagyapám szereti

Sertésmáj reggelire, ahogy a nagyapám szereti

Villásreggeli ez, csakis erős idegzetűeknek! Azonban ez a
családi kedvenc, amely nagyapámtól indult hódító útjára
sok évtizeddel ezelőtt, kihagyhatatlan – zsírral vagy anélkül, reggelire, ebédre vagy vacsorára. Megtisztítom, lehártyázom a májat, és kb. 5 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágom. A velőről szintén lehúzom a hártyát, majd körömnyi vastag kockákra aprítom. A hagymát finomra vágom, két evőkanál zsíron megdinsztelem, a májat pár perc alatt megsütöm rajta, és megszórom a pirospaprikával. A velőt egy másik edényben, a maradék felforrósított zsíron szintén hirtelen megsütöm, sózom-borsozom, és végül a májhoz keverem. Ha szükséges, az egészet utánaízesítem sóval, borssal. Nagyon finom igazi, vegyes tüzelésű sparheltben készült, héjában sült burgonyával, csalamádéval vagy savanyú dinnyével.

kaloria 420 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink