Sertésmáj reggelire, ahogy a nagyapám szereti
Villásreggeli ez, csakis erős idegzetűeknek! Azonban ez a
családi kedvenc, amely nagyapámtól indult hódító útjára
sok évtizeddel ezelőtt, kihagyhatatlan – zsírral vagy anélkül, reggelire, ebédre vagy vacsorára. Megtisztítom, lehártyázom a májat, és kb. 5 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágom. A velőről szintén lehúzom a hártyát, majd körömnyi vastag kockákra aprítom. A hagymát finomra vágom, két evőkanál zsíron megdinsztelem, a májat pár perc alatt megsütöm rajta, és megszórom a pirospaprikával. A velőt egy másik edényben, a maradék felforrósított zsíron szintén hirtelen megsütöm, sózom-borsozom, és végül a májhoz keverem. Ha szükséges, az egészet utánaízesítem sóval, borssal. Nagyon finom igazi, vegyes tüzelésű sparheltben készült, héjában sült burgonyával, csalamádéval vagy savanyú dinnyével.