Forrás: Ványi László

Sertésoldalas csipkeízzel sütve

Sertésoldalas csipkeízzel sütve

A hentesünktől egy jókora darab húsos oldalast kérünk,
a vastagabb végéből. A húst besózzuk, egész köménnyel
és őrölt borssal fűszerezzük. Tepsibe tesszük, mellé rakjuk
a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát, egy kevés
vizet öntünk alá, majd lefedjük, és középmeleg sütőben
elkezdjük sütni. Közben sűrűn locsolgatjuk, forgatjuk.
Amikor a víz elpárolgott, és a hús kezd a zsírjára sülni, alaposan bekenjük csipkelekvárral. Tovább sütjük, egészen addig, amíg a hús vajpuha lesz. (Ha szükséges, még egy kevés vizet önthetünk alá.) Közben még egyszer-kétszer megkenjük lekvárral, hogy szépen rásüljön, rátapadjon. Mire a hús megsül, szinte fényes lakkrétegként vonja be a pikáns lekvár.
Az oldalast a pecsenyelével meglocsolva, a vele sült
fokhagymával együtt tálaljuk.

kaloria 510 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink