Sertésrolád édesköménnyel

Sertésrolád édesköménnyel

A karajból nagy, nyitott szeletet készítünk. Bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal. A citromhéjjal elvegyített, apróra vágott fűszerekkel megrakjuk a húst, majd felcsavarjuk, és cérnával összekötözzük. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. Az édesköményt vékony csíkokra vágjuk.
A forró olajon megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a babérlevelet, a szeletekre vágott fokhagymát meg a bort, és fedő alatt körülbelül 90 percig pároljuk a sütőben. Amikor a hús majdnem puha, mellé tesszük az édesköményt is, így sütjük készre. A karajt kivesszük
az edényből, és pár percig pihentetjük. Az édeskömény párolólevét szükség szerint sóval és borssal utánízesítjük.
A húst felszeleteljük, azután az édesköménnyel együtt tányérokra osztjuk. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.

kaloria 620 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink