Forrás: Ványi László

Sertésszívpörkölt zsályás puliszkával körítve

Sertésszívpörkölt

A sertésszívet megmossuk, megtisztítjuk az esetleges alvadtvér-darabkáktól, majd kockákra vágjuk. A felhevített zsíron üvegesre pirítjuk az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, végül a sertésszívet. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, s a szokásos módon szaftos pörköltet készítünk. Puliszkával tálaljuk.

Puliszka

A puliszkához a tejet felforraljuk a vaj felével, beletesszük az összevágott zsályát. Habverővel folyamatosan kevergetve beleöntjük a kukoricadarát, kevés
sóval ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A forró puliszka a szívpörkölt jóízű körete, de tálalás előtt ne felejtsük el meglocsolni a maradék forró vajjal.

kaloria 520 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink