Sertésszűz karamellizált, lila hagymás rizzsel

Sertésszűz karamellizált, lila hagymás rizzsel

A rizst a tejberizshez való rizzsel együtt főzzük puhára. A hagymákat megpucoljuk, csíkokra vágjuk és olaj-vaj keverékben párolni kezdjük.
A sertésszüzet centi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben közepes lángon kisütjük a szeleteket. Nem baj, ha a közepük még kissé rózsaszín. A hagymához hozzáadjuk a Worcestershire szószt, az ecetet, a szójaszószt és a nádcukrot. Lassan karamellizáljuk, kevergetjük. Mikor már szép színe
van – kellően karamellizálódott, de még van egy kis tartása –, akkor hozzákeverjük a rizshez, amelyet sózunk
még, ha szükséges.

kaloria 540 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink