Meghámozzuk a burgonyát és a hagymát, majd kétcentis kockákra vágjuk a paradicsommal együtt. Összekeverjük sóval, a zúzott fokhagymával és az összemorzsolt bazsalikommal.
Besózzuk a csirke hasüregét, beletöltjük a masszát, és fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.
A sókéreghez habot verünk a fehérjékből, belekeverjük a sót és a lisztet, fakanállal átkeverjük, lágy massza lesz belőle.
A tepsibe beleterítünk belőle egy réteget, ráültetjük a csirkét úgy, hogy a melle legyen felül. Kívülről rátapicskoljuk a maradék tojáshabos masszát. 160 fokos sütőben 1,5-2 órán át sütjük.
Ha kész, kivesszük, leszedjük róla a sóburkot. Ha nem lenne elég barna a só alatt, akkor erősebb tűzön megpirítjuk a szárnyast.