Sókéregben sült csirke burgonyás-paradicsomos töltelékkel

Meghámozzuk a burgonyát és a hagymát, majd kétcentis kockákra vágjuk a paradicsommal együtt. Összekeverjük sóval, a zúzott fokhagymával és az összemorzsolt bazsalikommal.

Besózzuk a csirke hasüregét, beletöltjük a masszát, és fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.

A sókéreghez habot verünk a fehérjékből, belekeverjük a sót és a lisztet, fakanállal átkeverjük, lágy massza lesz belőle.

A tepsibe beleterítünk belőle egy réteget, ráültetjük a csirkét úgy, hogy a melle legyen felül. Kívülről rátapicskoljuk a maradék tojáshabos masszát. 160 fokos sütőben 1,5-2 órán át sütjük.

Ha kész, kivesszük, leszedjük róla a sóburkot. Ha nem lenne elég barna a só alatt, akkor erősebb tűzön megpirítjuk a szárnyast.

Részeges csirke

kaloria 310 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.