Somogyi húsos galuska

Somogyi húsos galuska

Galuskatésztát készítünk a lisztből és a három tojásból kicsi sóval. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Lobogva forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Közben a lereszelt vöröshagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a darált húst. Őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Kis vizet adunk hozzá, és készre főzzük. Ha elfövi a levét, pótoljuk. Közepesen hosszú lével készítjük. A kész galuskákat összekeverjük a hússal. Kivajazott sütőtálba
szedjük, tetejét megkenjük pirospaprikával elkevert tejföllel, és összesütjük.

kaloria 450 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink