Forrás: Pásztor Tünde

Sonkanápolyi

Sonkanápolyi

Egy serpenyőben 5 dkg vajon kicsit megpirítjuk a lisztet,
majd felöntjük a felforrósított tejjel. Kevergetve besűrítjük.
Levesszük a tűzhelyről, és hideg vízbe állítjuk, hogy kihűljön. Közben apró kockákra vágunk 10 dkg sonkát, lereszeljük a sajtot. A kihűlt besamelt egy nagyobb edénybe rakjuk, hozzászórjuk a sonkát, beleadjuk a reszelt sajtot és a maradék puha vajat, sóval és frissen darált borssal ízesítjük. Merülőmixerrel krémesre pépesítjük a masszát. A maradék sonkát is felkockázzuk. Az ostyalapokat egyforma méretre szabjuk. Közvetlenül tálalás előtt megkenjük a lapokat, megszórjuk a sonkakockákkal, három-négy szintet így összerakunk. A tetejét csírával, sonkakockával díszítjük.

kaloria 160 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink