Finomra vágjuk a vöröshagymát, és egy fazékban megdinszteljük két evőkanál zsíron.
Rátesszük a meghámozott, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint az áttört fokhagymát, és tovább pároljuk pár percig.
Felöntjük a sonkalével és a zöldségalaplével, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, köménnyel, babérlevéllel, sóval és borssal, elkezdjük főzni.
Ha már félig megpuhultak a gyökérzöldségek, hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot és a felkockázott sonkát, együtt készre főzzük.
Az egy evőkanálnyi lisztet vagy keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt, beleöntjük a csendesen forró levesbe, elkeverjük, alaposan kiforraljuk.
Tálásnál megszórjuk összevágott kaporral, és külön edényben kínálunk még mellé tejfölt.