Sonkás zöldbableves tejföllel

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és egy fazékban megdinszteljük két evőkanál zsíron.

Rátesszük a meghámozott, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint az áttört fokhagymát, és tovább pároljuk pár percig.

Felöntjük a sonkalével és a zöldségalaplével, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, köménnyel, babérlevéllel, sóval és borssal, elkezdjük főzni.

Ha már félig megpuhultak a gyökérzöldségek, hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot és a felkockázott sonkát, együtt készre főzzük.

Az egy evőkanálnyi lisztet vagy keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt, beleöntjük a csendesen forró levesbe, elkeverjük, alaposan kiforraljuk.

Tálásnál megszórjuk összevágott kaporral, és külön edényben kínálunk még mellé tejfölt.

Füstölt sonkás zöldbableves

 

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink